6 zakelijke kerstkaart tips; voorkom blunders!

Het versturen van een zakelijke kerstkaart kan de band tussen jou en je (zaken)relatie versterken. Tenminste, als je het goed aanpakt. Met deze handige tips sla jij geen kerstflater en wordt december ook zakelijk gezien the most wonderful time of the year.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je ruim van tevoren aan de slag gaat met het bestellen van je zakelijke kerstkaarten. Niemand is ooit beter geworden van uitstelgedrag en je kunt je kerstkaarten heel eenvoudig vooruit bestellen. Het enige wat je nodig hebt is je adressenlijst, een eventuele foto voor op de kerstkaart en een goed humeur. Want als jij stiekem de Scrooge van de onderneming bent is het wellicht een goed idee om het bestellen van zakelijke kerstkaarten uit te besteden.

2. Kies een kerstkaart voor relaties die bij het bedrijf past

We snappen heel goed dat je door het fantastische aanbod zakelijke kerstkaarten een beetje keuzestress krijgt. Het is daarom belangrijk dat je weet wat voor soort kaart bij jouw bedrijf past. Zakelijk, grappig, stijlvol, het kan allemaal. Het is zelfs mogelijk om je eigen ontwerp te uploaden op een blanco kaart. Door met het design van je kerstkaart dicht bij het karakter van het bedrijf te blijven, zullen je relaties jouw kerstwens beter onthouden.

3. Plaats je logo op je zakelijke kerstkaart

Over het onthouden van je kerstwens gesproken; vergeet niet je logo toe te voegen aan het ontwerp. Het versturen van een kerstkaart is natuurlijk een mooi gebaar, maar je wilt ook dat (potentiële) partners je weten te vinden voor een opdracht of samenwerking. Waar je het logo plaatst maakt niet zo veel uit. Je kunt kiezen voor een prominente plaats op de voorkant, maar ook voor een subtiele toevoeging aan de binnen- of achterzijde.

4. Een zakelijke foto kerstkaart doet het altijd goed

Maar niet alle foto’s zijn hiervoor even geschikt. Houd ook hierbij rekening met het karakter van de onderneming. Kiekjes van de kerstborrel van vorig jaar zijn leuk voor intern gebruik, maar je kunt deze beter niet op je zakelijke kerstkaart plaatsen. Wat wel werkt? Een foto van jezelf of het team achter het bedrijf. En je scoort ook zeker weten punten met een foto van de kantoorhond in een gekke kersttrui.

5. Met persoonlijke kerstgroetjes

Ieder jaar weer versturen Nederlandse bedrijven miljoenen zakelijke kerstkaarten. Veel van deze kaarten bevatten dezelfde ietwat saaie tekst. Zorg ervoor dat jouw kaart opvalt in de massa en schrijf een persoonlijk bericht. Nu hoef je natuurlijk niet voor iedere relatie een persoonlijke anekdote toe te voegen, maar een leuke woordgrap, oprecht bedankje of kleine referentie doet het altijd goed.

6. Heb jij oog voor detail?

Dat is namelijk heel belangrijk en het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt heel snel en eenvoudig toffe extra’s bestellen voor jouw zakelijke kerstkaarten. Kies bijvoorbeeld voor stijlvolle rode of flitsende gouden enveloppen. En als kers op de taart plak je deze dicht met matching sluitzegels. Jouw kerstkaarten voor relaties zijn dan pas echt een plaatje om te zien.

Jouw zakelijke kerstkaart wordt een daverend succes

Dat kan niet anders. Tenminste, als je deze zes tips een beetje in gedachten houdt. Met deze richtlijnen voor het maken en schrijven van zakelijke kerstkaarten kom je vast een heel eind. Wil je het echt spectaculair aanpakken? Organiseer dan een heerlijk kerstdiner of ontspannen kerstborrel voor jouw relaties. Tijdens dit soort informele evenementen leer je elkaar op een hele andere manier kennen. Daar hoort natuurlijk wel een minstens zo spectaculaire uitnodiging bij. Ook daarvoor hebben we tips en die lees je hier!
Zakelijke kerstkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een zakelijke kerstkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je kerstkaart met bedrijfsfoto’s, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je kerstkaart