Steun een goed doel met jouw zakelijke kerstkaart

Als er toch een specifiek moment moet zijn om iets goeds te doen voor anderen, is het natuurlijk Kerstmis! De kerstgedachte stimuleert een hoop mensen om een donatie te doen. Verstuur daarom een zakelijke kerstkaart waarmee je een goed doel steunt. Waarschijnlijk zou je die kerstkaarten voor relaties toch al bestellen, en op deze manier geef je anderen ook een steuntje in de rug. Een win-winsituatie, toch?

Een goed doel steunen als bedrijf

De consument valt vandaag de dag niet alleen meer voor een goede marketingtruc. Duurzame keuzes en maatschappelijke betrokkenheid worden steeds belangrijker. En terecht, want waarom zouden we niet iets meer doen voor anderen? Of je nu een werkzaam bent bij een grote multinational of als ZZP-er opereert, er zijn altijd manieren om goede doelen te steunen.

Zakelijke kerstkaarten met een donatie

De meest eenvoudige manier om zakelijk een goed doel te steunen is het versturen van een zakelijke kerstkaart van een dergelijke organisatie. Vaak gaat een groot deel van de opbrengst van jouw bestelling naar het goede doel. En met zo’n zakelijke kerstkaart laat je jouw relaties direct zien dat je als onderneming maatschappelijk betrokken bent.

Welke goede doelen kan ik steunen?

We kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is een goed doel te kiezen. Er zijn nu eenmaal ontzettend veel organisaties die mooie dingen doen. Om het jou iets makkelijker te maken hebben we drie goede doelen uitgekozen die je al steunt door een zakelijke kerstkaart uit hun collectie te sturen:

Amnesty International

Amnesty International komt wereldwijd op voor de rechten van de mens. Of het nu gaat om de vrijlating van mensen die ten onrechte in de gevangenis zitten, het aanpassen van wetgevingen of protesteren tegen ongelijkheid, Amnesty International is er voor iedereen.

Cliniclowns

Jaarlijks spelen de CliniClowns met meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns er voor dat zieke kinderen weer even kind kunnen zijn. En dat komt de behandeling te goede. Want weer even kind zijn, kan angst verminderen, pijn verlichten en het geeft emoties de ruimte.

SOS kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zet zich in voor kinderen die er alleen voor staan. Wereldwijd zijn er kinderen die door armoede, ziekte of oorlog de zorg van hun ouders verliezen. SOS Kinderdorpen zorgt er voor dat deze kinderen op kunnen groeien in een liefdevol gezin.

Organiseer een zakelijke kerstborrel voor een goed doel

Verstuur jij ieder jaar zakelijke kerstkaarten, maar wil je op een andere manier een van de goede doelen steunen? Organiseer dan een gezellige kerstborrel. Hoe je hiermee een donatie kunt doen? Heel simpel! Geef in je welkomstspeech aan dat je zelf een donatie hebt gedaan en vraag je gasten dit ook te doen. Zet een spaarpotje of collectebus bij de ingang of loop zelf een rondje en vertel je gasten iets over het doel dat jij graag wilt steunen. Wanneer je dit liever iets subtieler aanpakt kun je hier ook naar verwijzen op je uitnodiging voor kerstborrels.
Zakelijke kerstkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een zakelijke kerstkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je kerstkaart met bedrijfsfoto’s, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je kerstkaart