Wat zet je op een zakelijke kerstkaart? 5 tips!

Je hebt alle adressen verzameld en bent helemaal klaar om kerstkaarten voor relaties te bestellen. Je vindt een mooie zakelijke kerstkaart die precies past bij jullie sector, maar wat zet je hier nou op? Geen paniek. Wij geven jou 5 handige tips!

1. Een goed begin is het halve werk

Ieder jaar weer sturen bedrijven massaal zakelijke kerstkaarten naar hun relaties. Daarom is het belangrijk dat de kerstkaart van jouw bedrijf extra opvalt. Kies daarom voor kleuren als rood of goud, een bijzonder formaat kaart of unieke enveloppen en sluitzegels. Dit soort persoonlijke details doen het altijd goed.

2. Zakelijke kerstkaart met foto

En over persoonlijke details gesproken, met een fotokaart scoor je sowieso punten bij je relaties. Door een foto van jezelf of jullie team toe te voegen laat je het gezicht achter de onderneming zien. Dat maakt je direct heel benaderbaar en je komt betrouwbaar over. Niet verkeerd als we het hebben over (potentiële) zakenpartners, toch? Foto’s van de kantoorhond met een vrolijke kerstmuts maken je zakelijke kerstkaart ook helemaal af.

3. Tekst op je zakelijke kerstkaart

Maar ondanks dat een foto meer dan duizend woorden zegt, is het ook niet onverstandig een tekst aan je kaart toe te voegen. Je kunt natuurlijk gaan voor een klassieker als ‘fijne feestdagen’ of ‘vrolijk kerstfeest’. Maar hoe leuk is het om de tekst voorop je zakelijke kerstkaart te matchen bij de sector waarin jullie werkzaam zijn? Als Dolfinarium wens je iemand ‘spetterende feestdagen’ en als bakker een ‘warm en smaakvol nieuwjaar’.

4. Kaart met een persoonlijke boodschap

Na drie tips voor de buitenkant van je zakelijke kerstkaart is het nu tijd voor de binnenzijde. Je kunt het natuurlijk alleen bij een kerstwens laten, maar met een persoonlijk bericht bereik je veel meer. Zo laat je zien dat je waarde hecht aan de relaties die je hebt opgebouwd. Verwijs in je persoonlijke boodschap eens naar die inspirerende meeting, leuke brainstormsessie of de successen van het afgelopen jaar.

5. Jouw bedrijfslogo op de kaart

Last but not least; de kerstkaart met logo. Je kunt zakelijke kerstkaarten sturen naar bestaande (zaken)relaties, maar je kunt je kerstgroeten ook gebruiken om potentiële opdrachtgevers en partners te bereiken. Vooral in het laatste geval is het heel belangrijk dat je het bedrijfslogo toevoegt. Waar je het logo plaatst maakt niet veel uit, maar maak hem niet te klein. Je logo mag best te zien zijn op je zakelijke kerstkaarten.

Geef je kerstkaart voor relaties een pakkende afsluiter

Met deze 5 tips voor je kerstkaarten kom je vast een heel eind. Maar je maakt pas echt indruk met een goede afsluiter. Denk hier dus goed over na. Wens je jouw relaties een succesvol nieuwjaar? Of alleen prettige feestdagen? Met een leuke (woord)grap scoor je ook altijd punten. En ben jij de enige afzender of stuur je de kerstkaart namens het hele team? Kies wat bij jou of je onderneming past en je kerstkaart voor relaties is sowieso een succes!
Zakelijke kerstkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een zakelijke kerstkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je kerstkaart met bedrijfsfoto’s, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je kerstkaart