Een persoonlijke zakelijke kerstkaart in 3 stappen!

Het is alweer bijna zover; the most wonderful time of the year. Hoog tijd om eens na te denken over een zakelijke kerstkaart voor relaties. Je wilt hen natuurlijk bedanken voor de prettige samenwerking van het afgelopen jaar. Maar ook veel (zakelijk) succes wensen in 2020. Hoe je dit op een unieke manier doet? Wij vertellen je in dit artikel hoe je in 3 stappen een persoonlijke zakelijke kerstkaart maakt.

1. Maak een fotokaart

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook als het gaat om kerstkaarten, want ze geven je kerstgroet echt iets persoonlijks. Een zakelijke kerstkaart met foto laat het gezicht achter de onderneming zien. Dit kan een foto zijn van de directie of het management, maar ook van het bedrijfspand. Je scoort pas echt punten met een foto van de bedrijfshond met een gezellige kerstmuts! En als je niet kunt kiezen tussen al deze opties is een kerstkaart met fotocollage ook ontzettend leuk.

2. Het logo op de kerstkaart

Na het toevoegen van de foto is het tijd voor het bedrijfslogo. Dit lijkt een logische stap bij het ontwerpen van een zakelijke kerstkaart, maar dit wordt vaak vergeten. Een kerstkaart met logo is de perfecte combinatie van een persoonlijk gebaar en een stukje branding. Je kunt het logo verwerken in het ontwerp aan de voorzijde van de kaart. Maar zowel de binnenkant als achterzijde zijn hier ook heel geschikt voor.

3. Een handgeschreven tekst toevoegen

Nu de finishing touch; de handgeschreven tekst op de kerstkaart! Je kunt natuurlijk je kaarten ongeschreven laten bezorgen, zodat je hier zelf een boodschap op kunt achterlaten. Maar wanneer het om grote aantallen kerstkaarten gaat kun je ze beter online al schrijven. Kies in dit geval voor een lettertype dat lijkt op een handschrift, zodat het wel persoonlijk oogt.

Daarnaast is het leuk een persoonlijke noot toe te voegen aan je tekst. Dus refereer naar behaalde doelen of een inspirerende meeting. Maak het niet te specifiek. Dan kun je deze tekst voor meerdere relaties gebruiken. Sluit af met een pakkende groet en eventuele succeswensen voor het volgende jaar.

Zakelijke kerstkaart voor medewerkers

Zoals eerder aangegeven is het heel gebruikelijk om zakenrelaties te verrassen met een kerstkaart. Maar het is ook heel leuk om een persoonlijke zakelijke kerstkaart naar medewerkers te sturen. Dit geeft jou als werkgever de kans om je collega’s eens persoonlijk te bedanken voor hun inzet. Je kunt de kerstkaart voor medewerkers toevoegen aan het kerstpakket of deze achteraf nasturen. Ga in dit laatste geval voor een persoonlijke nieuwjaarswens!
Zakelijke kerstkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een zakelijke kerstkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je kerstkaart met bedrijfsfoto’s, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je kerstkaart