Zakelijke kerstkaarten digitaal versturen is echt not done!

Het is weer zo ver! Het weer is guur, de dagen zijn kort en de feestdagen komen eraan. Het is dus hoog tijd om kerstkaarten te versturen. Wie wordt er nu niet vrolijk van een mooie kaart met daarin welgemeende beste wensen? De meeste mensen sturen niet alleen een kaartje aan hun favoriete familieleden, maar zorgen ook nog voor een leuke kaart voor zakelijke contacten. Dit wordt door de meeste mensen enorm gewaardeerd, omdat je de ontvanger van je kaart laat zien dat er aan hem of haar gedacht wordt. Je kunt officieel al vanaf 6 december je kerstkaarten de deur uit doen. Dan is Sinterklaas immers weer het land uit. Maar zo lang je ervoor zorgt dat je kaarten vóór kerstavond worden ontvangen, zit je goed. In dit artikel geven we je een paar tips, zodat je straks de allerleukste zakelijke kerstkaarten verstuurd. Ook leggen we uit waarom het een slecht idee is om een mailtje of e-card te versturen in plaats van een ouderwetse kaart van papier of karton.

Een e-card sturen is echt not done!

Tegenwoordig maken veel mensen zich het er net even wat te gemakkelijk vanaf door een e-mailtje te versturen met daarin de beste wensen. Dit wordt over het algemeen niet gewaardeerd. Veel mensen ervaren kerstwensen per mail als koud en onpersoonlijk. Een e-card wordt ook niet gewaardeerd. De meeste mensen houden graag vast aan tradities en hebben het liefst een tastbare kaart in handen. Zeg nou zelf, het geeft toch een goed gevoel als je een kaartje op de mat vindt? Dan weet je dat iemand echt de moeite heeft genomen om jou persoonlijk een mooie wens te sturen.

Je kunt dus het beste zelf zakelijke kerstkaarten versturen. Stuur geen e-card, of nog erger: een simpele mail of een appje. Laat je contacten zien dat er aan ze gedacht wordt. Een zakelijke kerstkaart maken is een kleine moeite, maar levert je zakelijke contacten veel plezier op. Bovendien kan het ervoor zorgen dat banden worden aangehaald en kan het je zelfs populairder maken. En misschien nog wel het allerleukste: wie veel kerstkaartjes uitdeelt, krijgt er in de regel ook veel terug!

Hoe kies je de beste zakelijke kerstkaart?

Maar hoe kies je nu eigenlijk de beste zakelijke kerstkaart? Wil je zelf een zakelijke kerstkaart maken, of laat je dit over aan een bedrijf met veel ervaring? Hoewel het over het algemeen wordt gewaardeerd als je zelf aan het knutselen slaat, is het veel eenvoudiger om je kaarten online te bestellen. Je hoeft dan zelf nergens meer aan te denken, omdat wij jouw zakelijke kerstkaarten versturen.

Met een zakelijke kerstkaart kun je veel kanten op, maar over het algemeen vallen de ouderwetse kaarten het meeste in de smaak. Vermijd overduidelijk religieuze kerstwensen wanneer een (groot) deel van je contacten een ander geloof heeft. In deze gevallen kun je dus beter geen kaart kiezen waarop een tekst staat zoals: “Wij wensen u een gezegende kerst”. Spreuken als “Fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling” zijn een stuk algemener. Vermijd ook ‘lollige’ afbeeldingen die door anderen als aanstootgevend kunnen worden gezien, tenzij je zeker weet dat je contacten dit ook kunnen waarderen. Kortom: genoeg mogelijkheden om jouw zakelijke klanten en/of medewerkers een fysieke zakelijke kerstkaart te sturen!
Zakelijke kerstkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een zakelijke kerstkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je kerstkaart met bedrijfsfoto’s, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je kerstkaart