Inspiratie voor de inhoud van jouw zakelijke kerstkaarten

Zakelijke kerstkaart maken

Hoewel een zakelijke kerstkaart eigenlijk ook een vorm is van klantenbinding, hoeft dit niet te betekenen dat de inhoud simpel en dertien in een dozijn moet zijn. Geef een eigen twist aan de inhoud van jouw zakelijke kerstkaarten met de volgende tips. Zo valt jouw kerstboodschap zeker op.

Wat schrijf je op een zakelijke kerstkaart?

First things first, want wat voor boodschap zet je nou eigenlijk in een zakelijke kerstkaart? Kerstkaarten verstuur je om iemand fijne feestdagen te wensen, maar in dit geval zit er ook nog een zakelijk aspect aan. Vergeet daarom de volgende punten niet te verwerken in de boodschap:

  • Wens de klant fijne feestdagen
  • Show de gunfactor, wens de klant een succesvol nieuwjaar toe
  • Bedank voor de fijne samenwerking van afgelopen jaar of afgelopen jaren
  • Bedank daarnaast ook voor het vertrouwen van de klant in jou en je bedrijf tijdens de samenwerking

Humor

Werken er binnen jouw bedrijf enkele woordkunstenaars? Scoren jullie goed met posts via Facebook, Twitter en andere sociale media door een combinatie van creativiteit en gouden humor? Zet dit dan ook voort in de zakelijke kerstkaarten. Want zeg nou zelf, je opdrachtgevers verwachten ook stiekem wel een scherpe boodschap met goede humor in jouw kerstkaart.

Gebruik je eigen middelen

Een leuke inhoud van jouw zakelijke kerstkaart is vaak dichterbij dan je denkt. Maak het voor jezelf niet te moeilijk, houd het leuk en zet je eigen middelen in. Heb je een mediabedrijf? Brainstorm met je team en neem een videoboodschap op. Zet deze vervolgens online en verstuur de link naar de ontvangers, of zet de video op een usb-stick en verstuur deze in een leuk pakketje. Ben je vormgever? Maak jouw zakelijke kerstkaart dan een feest voor het oog.

De een is de ander niet

Heb je een goede tekst en foto voor je zakelijke kerstkaart, maar twijfel je of deze wel geschikt zijn om naar je complete klantenbestand te sturen? Maak dan een paar verschillende varianten. Ken je de opdrachtgever goed en werken jullie al een paar jaar samen? Dan kan de inhoud van de zakelijke kerstkaart wat informeler. Gaat de zakelijke kerstboodschap naar een potentiële opdrachtgever? Pak uit en zorg dat je opvalt. Zo belandt jouw kerstboodschap zeker niet ongeopend tussen het oud papier.

Schakel een professional in

Wil je graag een kerstgedicht als inhoud van jouw zakelijk kerstkaart? Maar heb je zelf geen tijd om deze gedichten te maken? Of wil je een gevatte tekst, maar kan je de juiste woorden maar niet vinden? Schakel dan een professionele tekstschrijver in. Wil je ook geen omkijken hebben naar het ontwerp van deze kerstkaart? Huur dan een grafische vormgever in die jou hierbij kan helpen.

Handgeschreven boodschap

Kies je toch voor de optie om je zakelijke kerstkaarten voor te laten drukken? Voeg dan alsnog een persoonlijke touch toe door de kaart te laten bedrukken met je eigen handgeschreven boodschap. Maak een afbeelding van je geschreven tekst en de drukker doet de rest. Vergeet niet ook om verschillende varianten van deze boodschap te maken, zodat de persoonlijke aandacht niet verloren gaat.
Zakelijke kerstkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een zakelijke kerstkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je kerstkaart met bedrijfsfoto’s, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je kerstkaart