Zakelijke kerstkaarten voor ZZP-ers

Kerst is de perfecte tijd om banden met familie, vrienden en kennissen aan te halen. Waarom zou je dit op professioneel vlak dan niet doen? Vooral als ZZP-er kan het versturen van een attentie tijdens de kerstdagen het verschil maken. Hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij vertellen je in dit artikel alles over zakelijke kerstkaarten voor ZZP-ers!

Waarom zakelijke kerstkaarten versturen?

Omdat je deze kerstkaarten voor relaties op verschillende manieren kunt inzetten. Wanneer je jouw huidige relaties een kerstkaart stuurt, kun je hen bedanken voor de prettige samenwerking. Je verstuurt dus eigenlijk een blijk van waardering. Daarnaast kun je ervoor kiezen een zakelijke kerstkaart voor ZZP-ers te sturen naar eerdere werkgevers. Op die manier laat je hen weten dat je attent bent. Je herinnert ze misschien zelfs aan het goede werk dat je hen geleverd hebt. Wie weet nemen ze nog eens contact met je op voor een volgende opdracht. Ten slotte kun je bedrijven of andere potentiële opdrachtgevers een kerstkaart sturen. Je wenst ze fijne feestdagen en een succesvol 2020, waarin jullie wellicht iets voor elkaar kunnen betekenen.

Zakelijke kerstkaart met foto

Iedereen kan een kerstkaart versturen. Maar je laat pas echt een goede indruk achter als je kiest voor een persoonlijke fotokaart. Als zelfstandig ondernemer ben je toch je eigen visitekaartje. Kies daarom voor een leuke, spontane foto van jezelf. Houd hierbij wel rekening met het zakelijke doel van je kerstkaart. Maar een grappige foto met kerstmuts of foute kersttrui doet het altijd goed.

Wanneer jij je niet prettig voelt bij het idee van je eigen foto op een kerstkaart, zijn er nog genoeg andere opties. Je kunt namelijk ook kiezen voor foto’s die verwijzen naar je werkzaamheden. Werk je met dieren? Dan werkt een foto van de hond op je kerstkaart prima. Ben je kapster op locatie? Versier de kerstboom dan eens met je tools en maak hier een leuke foto van. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maar voor welke foto je ook kiest; het is altijd goed om je logo op de kerstkaart te verwerken. Je wilt toch dat de ontvangers van je kaarten de link leggen met jouw bedrijf. Je kunt het logo subtiel op de binnenzijde of achterkant van de kaart verwerken. Maar het is ook goed om je bedrijfslogo een prominente plek op de voorkant van de kaart te geven.

Uitnodiging voor de kerstborrel

Wanneer je een kleine, maar hechte kring van zakenrelaties hebt, is het ook hartstikke leuk om een kerstborrel te organiseren. Een zakelijke kerstborrel is namelijk de ultieme combinatie van netwerken en ontspanning. Wil je het echt slim spelen? Nodig dan ook eens een of twee potentiële werkgevers uit.

Over uitnodigingen gesproken, hiermee kun je jezelf als onderneming ook op de kaart zetten. Met een persoonlijke en verzorgde uitnodiging scoor je altijd punten. De uitnodigingen voor een kerstborrel kun je ook voorzien van jouw logo of voeg een foto toe voor een extra persoonlijke touch.

Zakelijke kerstkaarten voor ZZP-ers; timing is alles!

We weten nu waarom je zakelijke kerstkaarten zou moeten versturen, hoe je deze echt laat opvallen en dat een uitnodiging voor een kerstborrel ook goed werkt. Maar wanneer verstuur je nou jouw zakelijke kerstkaarten voor freelancers? Over het algemeen versturen mensen hun kerstkaarten de tweede week van december. Wanneer jij dit ook doet, kan het dus zijn dat je kerstkaart verdwijnt in de massa. Wanneer je een uitnodiging voor een kerstborrel verstuurt kun je dit dus beter iets eerder doen. Maar je kunt er ook voor kiezen om het jaar af te sluiten met een knaller. Combineer je zakelijke kerstkaart dan met een persoonlijke nieuwjaarswens.
Zakelijke kerstkaarten maak je gemakkelijk zó

  1. Kies een zakelijke kerstkaart van hoogstaande designers
  2. Personaliseer je kerstkaart met bedrijfsfoto’s, teksten en/of logo
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak je kerstkaart